Tudtad?

  • 1949-ben egy chicagói üzletember, bizonyos William Mark Swartz bemutatott egy italt, ami magas koffeintartalommal, 46g cukorral és extra vitaminokkal készült. A Dr. Enuf névre hallgató italt “az eredeti energia-löket” -nek, vagy “mennyei mannának” is hívták. Anekdoták szerint a fogyasztók hatékonynak találták hasfájás ellen, másnaposságra és ‘tompaságra’ is.
  • Nem csak az energiaitalok tartalmaznak koffeint, hanem sok olyan élelmiszer is, amelyekről elsőre nem is gondolnánk: ilyen a kakaó, a csokoládé, a tea, az instant reggeliző kásák vagy a napraforgómag.
  • Egy prémium kategóriás, energiaital csomagolása, a környezetbarát aludoboz, amely a benne lévő termék leghosszabb élettartamát biztosítja, és alkalmas arra is, hogy a benne lévő italt tartósítószermentesen, hőkezeléssel tartósítsák.
  • Az aludoboz 100 %-os biztonságot ad az oxigén, a fény és más szennyeződések ellen, ráadásul felbontás után nem lehet beletenni semmit, anélkül, hogy azt ne vennénk észre, tehát kifejezetten ajánlott szórakozóhelyeken és fesztiválokon.
  • Az alumíniumból készülő italcsomagolások teherbírása egyedülálló: jól bírják a szénsavas italok csomagolásához szükséges nyomást ­ akár 6 bar nyomásnak is ellenállnak ­ és 4 darab 6-os csomag akár egy két tonnás jármű súlyát is képes megtartani
  • Az energiaitalokban gyakorta megtalálható inozitol, vagy a glükoronolakton nem véletlenül kerül bele ezekbe a funkcionális italokba, hiszen ezek az összetevők gyorsítják a felszívódást, így az energiaital hamarabb tudja biztosítani a tőle elvárt hatást.